Gebruik van een cable tray

Wat is een cable tray?

Een cable tray is een belangrijk onderdeel van de elektrische infrastructuur op schepen. Deze kabelgoten dienen als een ondersteuning en organisatie systeem voor kabels en draden, waardoor het gemakkelijk is om de elektrische systemen aan boord te onderhouden en te repareren.

Materiaal van een cable tray

Een cable tray is vaak gemaakt van duurzame en corrosiebestendige materialen zoals aluminium of roestvrij staal, waardoor het bestand is tegen de zware maritieme omgeving. Het is ook ontworpen om eenvoudig te installeren en te verwijderen, waardoor onderhoud en reparaties eenvoudig is.

De kabelgoten beschermen de kabels en draden tegen beschadiging door bijvoorbeeld druk, hitte, vocht en corrosie. Maar ze zorgen ook dat kabels en draden beschermd zijn tegen schade en slijtage, wat op de lange termijn significante kostenbesparingen oplevert.

Soorten cable trays

Er zijn verschillende soorten cable trays beschikbaar, afgestemd op de specifieke eisen van de kabels en ruimtes aan boord. Ze kunnen worden bevestigd aan wanden, plafonds of vloeren en worden vaak gebruikt in gebieden zoals machinekamers, controlekamers en accommodatie.

Het maakt het ook gemakkelijker om problemen te identificeren en op te lossen, waardoor de downtime wordt verminderd en de algehele efficiëntie van het vaartuig wordt vergroot.

In samenvatting, cable trays spelen een cruciale rol in de elektrische infrastructuur van een schip. Ze dienen als een ondersteuning en organisatie systeem voor kabels en draden, waardoor het gemakkelijk is om de elektrische systemen aan boord te onderhouden en te repareren. Ze zijn gemaakt van duurzame en corrosiebestendige materialen en zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen.

Lasrobotinstallatie ladderbanen

Cable trays van I.M. Brouwer

I.M. Brouwer maakt gebruik van een ultra moderne lasrobotinstallatie voor de productie van de cable trays en bijbehorende bochtstukken. Dit doen wij in onze eigen bedrijfshal te Hardinxveld-Giessendam. Wij zijn in staat de complete kabelroute te pre-outfitten vanuit een 3D-tekenpakket. Dit gebeurt in combinatie met verwant ijzerwerk, denk hierbij aan: kastfundaties, afsteuningen en ophangbeugels.

Onze specialisten ontzorgen u zoveel mogelijk in het gehele proces, zodat u zich kunt blijven focussen op de dagelijkse bezigheden binnen uw organisatie. “Wij bieden een totaaloplossing; ‘kan niet’ bestaat niet!” Indien nodig bieden wij ook maatwerk, zodat onze oplossing altijd aansluit op uw wensen en behoeften.

Wij zijn gesloten.

Tijdens de bouwvak zijn wij gesloten van 22 juli t/m 13 augustus. Bestelling die worden geplaats in deze periode worden behandeld na de bouwvak. Excuses voor het ongemak.